torstai 10. tammikuuta 2013

Pään muotti ja rautalankaa

Pää oli sen verran mystillinen juttu että päätin ottaa sen erilleen muista muoteista. Eli pään muotin alaosa otettiin samalla tavalla kuin muidenkin osien. Kasvot eivät kuitenkaan olisi tulleet ulos muotista yhtään kiltisti, joten ne tehtiin kaksiosaisena.

Ensin pääsin kaulitsemaan plastoliinista levyn, josta rakentelin irokeesin keskelle keijukaislapseni naamaa.


Tämän seinämän tarkoitus on siis estää kipsiä menemästä sinne minne se ei kuulu, eli toiselle puolelle kasvoja. Tässä vaiheessa muuten hoksasin että tämän tyypin nenä ei ole ihan keskellä päätä, mutta tässä vaiheessa vähän huono alkaa enää muuttaa :D

Virittelin toiselle puolelle vielä lisätukia rasioista sun muista, ettei ohut plastoliini-irokeesini kellahtaisi kesken operoinnin.

Seuraava vaihe oli kovin tuttu jo ensimmäisen naamion negatiivimuotista. Eli liruttelin laihaa kipsiä mallineen päälle ja yritin puhallella ilmakuplia pois. Kuplien tökkiminen ei tosiaan ole kamalan fiksua, sillä siinä voi samalla tulla tökkineeksi mallineelle vuosisadan ihottuman...


Vähän kuivahtaneen lirukipsin päälle ladottiin taas kipsistä sideharsoa ja lopulta paakkuista melkein kovettuvaa kipsiä.








Kun kipsattu puoli oli hetken saanut kovettua, plastoliiniseinä otettiin irti ja vasta valmistuneen puolikkaan tasainen sivu eristettiin kovavahalla. Sen jälkeen sama homma toiselle puolelle.


Kun muotti oli kuivunut, se aukesi ihan yhtä nätisti kuin edellisetkin. Takaraivo oli aika tiukasti juuttunut muotinpuolikkaaseensa, mutta tuli sekin lopulta ulos kun vähän harrasti väkivaltaa.

Kolmiosaisen muotin työohje


Tämä projekti sisälsi niin paljon odottelua, että ehdin samalla vääntää myös vähän rautalangasta.
1:1 -luonnoksesta tehtiin siis valopöydän avulla rakennepiirros, jossa näkyi nuken runko. Rakennepiirroksen avulla tehtiin siis nukelle rautalangasta ja puupalloista/helmistä runko.

Rautalankaa, helmiä, pihdit ja mittanauha









Kohtiin, joihin ei tule paperoitua osaa täytteeksi foliota


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti